Ga naar de inhoud

Sterk Techniekonderwijs & Logistiek

Sterk Techniekonderwijs & Logistiek

Het project Sterk Techniekonderwijs Haarlemmermeer/Bollenstreek-Noord richt zich onder andere op de sector logistiek.

Als je iemand vraagt naar werk binnen de logistieke sector, dan wordt er vaak gedacht aan vrachtwagenchauffeur of loodsmedewerker. Maar net als in andere sectoren zijn er ook in de logistieke sector ontwikkelingen geweest op het gebied van automatisering en technologie. In de logistieke sector gaat het inmiddels om een wereld aan verschillende beroepen.

Natuurlijk is de harde techniek ook een onderdeel binnen de logistieke sector. Een van onze logistieke partners, Van Dooren Transport, heeft een eigen werkplaats voor het onderhoud van hun wagenpark.

Hoe de nieuwe technologie een plek krijgt binnen de logistieke processen is goed te zien bij CTS Group, een andere logistiek partner in onze regio. CTS Group heeft met Fulfilment Solutions een revolutionair orderpicksysteem, waarbij een deel van het werk binnen orderpicking op stukniveau wordt geautomatiseerd. Dit soort ontwikkelingen zorgt ervoor dat er nieuwe, andere beroepen binnen de logistiek ontstaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer ontwikkelingen gaande in deze sector, denk hierbij aan Internet of Things, Data-Analyse, werken in de Cloud, verdere automatisering van processen en het gebruik van robots.

In en rondom Haarlemmermeer speelt de logistieke sector een belangrijke rol als het gaat om werkgelegenheid. Het project Sterk Techniekonderwijs wil hierin een belangrijke rol spelen.

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep