Ga naar de inhoud

House of Aviation

Hoe de toekomst voor de luchtvaart er precies uit gaat zien weten we niet. Wat we wél weten is dat we goed opgeleide en gemotiveerde mensen nodig hebben. Mensen die met bezieling voor hun vak de nieuwste ontwikkelingen steeds een stap voor zijn.

Vaststaat dat de luchtvaart zich verder zal ontwikkelen. Die veranderingen gaan snel. Om alles wat er gebeurt bij te benen moeten onderwijs en praktijk meer, en beter, op elkaar worden afgestemd. Er is een vloeiende samenwerking nodig tussen de bedrijven en het onderwijs. Zo kunnen belangrijke vraagstukken als digitalisering, duurzaamheid, het gericht opleiden van studenten en het principe van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor medewerkers worden beetgepakt.

 

Binnen al deze ontwikkelingen staat de mens centraal. Als je de toekomst niet kan voorspellen, kun je maar beter helpen de toekomst te vormen. Om dat voor elkaar te krijgen kijken we met een open blik naar de huidige, meer traditionele systemen en werkwijze. Flexibel, wendbaar en praktijkgericht onderwijs ondersteunen dit. Zo kunnen docenten, studenten en bedrijven samenwerken aan concrete uitdagingen voor de luchtvaart van de toekomst.

 

House of Aviation biedt een inspirerende, flexibele en ambitieuze omgeving waar studenten, docenten en medewerkers van bedrijven samen onderwijs ontwikkelen om de nieuwe en veranderende werkzaamheden op de luchthaven aan te kunnen. Problemen en vragen vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs worden omgezet in Learning Labs. De Hub zorgt ervoor dat levensvatbare ideeën en werkwijze weer terug worden geplaatst in het onderwijs en de bedrijven.

 

In Learning Labs werken studenten, docenten en bedrijven samen aan concrete vraagstukken. Er wordt out of the box nagedacht over technologische, sociale en economische innovaties. Zo werken we samen aan een duurzame, digitale, en integrale luchthaven. Bovendien worden zo nieuwe onderwijsvormen direct in de praktijk gebracht en getoetst.

 

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl
Menu items

HOME
ZO MOOI IS TECHNIEK
CONTACT
BEDRIJVEN

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep