Ga naar de inhoud

Giant Bulbs

Leerlingen presenteren hun gemaakte ontwerp voor project “Giant Tulip Bulbs”

Vrijdagochtend 22 januari om 09:00 kwamen Jan van Vliet en Wil Brouwer van Galerie de Zwarte Tulp naar het Fioretti College Hillegom om de gemaakte ontwerpen van onze PIE leerlingen te bewonderen en de presentaties aan te horen.

Tygo van der Wal mocht als eerste zijn gemaakte informatiebord presenteren waarbij hij uitleg gaf over zijn ontwerp en de gekozen materialen. Docent Kees Laan vroeg daarbij gerichte vragen over de ontwerp keuze van Tygo. Tygo legde aan ons uit dat hij voor een stevig ontwerp was gegaan, waarbij een pijl met tekst verwijst naar de tulpenbol die ernaast zou komen te staan. Hij koos voor oranje, vanwege de felheid van de kleur en omdat het voor Nederland staat.

Max Duineveld en Jop Bakker mochten als tweede hun ontwerp laten zien. Zij hadden gekozen voor een lichtgroen blad, dat aan de paal vastgemaakt is, en de tulp in de kleuren van rood, wit, blauw. Materialen van de tulp kan gemaakt worden van drie materialen; hout, metaal en plexiglas.

Als laatst mocht Danny Bouckaert zijn ontwerp presenteren; helaas kon Tass van der Ploeg er niet bij zijn. Danny en Tass hadden gekozen voor een rode tulp die door middel van een metalen stang naar voren was geplaatst in plaats van bovenop de paal. Zij hadden gekozen voor deze manier van plaatsen om Jan en Wil verschillende opties te laten zien van hoe een informatie bord eruit zou kunnen zien.

Na afloop kregen de jongens een applaus voor hun gemaakte werk en zijn Jan en Wil in overleg gegaan met Kees over eventuele verdere mogelijkheden van de ontwerpen. Daarbij werd gekeken of verschillende elementen van de ontwerpen bij elkaar toegevoegd kunnen worden of juist 1 soort materiaal gebruikt gaat worden en wordt er contact gelegd met het bedrijfsleven over productie mogelijkheden.

Uit het overleg is gekomen dat de heren onder de indruk waren van de gemaakte ontwerpen. Vooral de kleur rood en groen vonden ze een mooie combinatie. De keuze is gevallen op metalen informatieborden, omdat hout toch te kwetsbaar is. Ook willen ze graag wat meer rondingen en moet er nog nagedacht worden over hoe het van een afstand leesbaar gemaakt kan worden. De volgende streefdatum voor een prototype staat voor nu op 01 april. Verder zal er gekeken worden naar een bedrijf die hierbij kan faciliteren en ook zullen de leerlingen intensief betrokken blijven bij het project.

Na een gesprek met de jongens van PIE over het maken van de informatieborden als project, waren ze allemaal eensgezind met het zeggen dat ze het erg leuk vonden om aan dit project mee te mogen doen en dat ze trots zijn op wat ze hebben gemaakt en gepresenteerd. Ze kijken er ook allemaal naar uit om verder te mogen werken aan een uiteindelijk gekozen ontwerp.

 

Vorig bericht

Leerlingen van het Fioretti College kregen eerder dit schooljaar een uitdagende opdracht van Het Gilde van de Zwarte Tulp: Ontwerp voor het Project “Giant Tulip Bulbs” infoborden die bij de bollen op een stevige sokkel geplaatst kunnen worden.

Deze kunstzinnige tulpenbollen zijn bijna 2 meter hoog
en worden door heel de bollenstreek geplaatst.

De Project Director en Art Director van “Giants Tulip Bulbs”, de opdrachtgevers, zijn onlangs op bezoek geweest bij de leerlingen die ze aan het werk hebben gezet onder leiding van docent Kees Laan. In het lokaal van de vakgroep Produceren, Installeren en Energie (PIE) hebben ze de voortgang met eigen ogen kunnen aanschouwen. De leerlingen van klas H3B2 toonden hun ontwerpen van infoborden en de aanvullende ideeën. Alle modellen werden uitgebreid bekeken en besproken. Er is een voorselectie gemaakt van vijf kansrijke ideeën. Uit de bespreking ontstonden nieuwe inzichten die verder uitgewerkt zullen worden door de leerlingen. De Project en Art Director hebben aangegeven een uniform model te willen inzetten. Daarom zal vóór de kerst één winnend ontwerp gekozen worden.

Wij zien met spanning uit naar het volgende bezoek van het Gilde van de Zwarte Tulp.

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep