Ga naar de inhoud

Fioretti College Hillegom

Welkom op onze school

Onderzoeken, ontwerpen, bewerken, produceren…techniek is méér dan zomaar iets maken. 

Bruno Mol en Sanne Wekking zijn op het Fioretti College Hillegom verantwoordelijk voor Sterk Techniekonderwijs

Spannende techniekworkshops

In geheel verzorgde sessies van 1,5 uur maken leerlingen van groep 5,6,7 en 8 op een leuke manier kennis met techniek. Klik op een activiteit voor meer informatie, en voor toegang tot het aanmeldingsformulier.

Het is mogelijk je klas voor meerdere activiteiten in te schrijven. Wil je eerst met ons overleggen over de mogelijkheden, maak dan ook gebruik van het formulier. 

Ben je leerkracht en wil je zelf ook leren plotten, lasersnijden, 3D-printen enz.? Dat kan! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep

Zenuwspiraal

Test je zenuwen na het maken van een prachtige zenuwspiraal. Je bewerkt hout en metaal en sluit zelf de elektriciteitsdraden aan. Batterij er in en testen maar! Deze gastles wordt altijd in combinatie met de gastles Technologie aangeboden. 

Voor groep:   7&8 

Dag en tijd: Donderdag van 9.15 – 11.00u. 

Waar: Fioretti College Hillegom

Technologie

Je ontwerpt een sticker op de computer die wordt uitgesneden met een machine. Je ontwerpt een puzzel die je gaat uitsnijden met een lasersnijder. En je maakt kennis met de 3D-printer. Je moet het zelf zien om het te geloven. Deze gastles wordt altijd in combinatie met de gastles Zenuwspiraal aangeboden.

Voor groep: 7&8 

Dag en tijd: Donderdag van 9.15 – 11.00u. 

Waar: Fioretti College Hillegom

7 Werelden van Techniek-middag

Je gaat op ontdekkingstocht door de Zeven werelden van Techniek. Je ontdekt waar je techniek allemaal tegenkomt in je leven. En je ontdekt in welke wereld van techniek jij je het meest thuisvoelt. In die wereld maak je een verrassingswerkstuk.

Voor groep:   7&8 

Dag en tijd: 7 april 2021 van 14.15 tot 16.30

Waar: Fioretti College Hillegom

Meidenmiddag techniek

Je maakt een ‘organizer’ voor de spullen die jij er in wilt hebben. De organizer kun je ophangen aan de muur of neerzetten op een bureau. Je maakt de organizer persoonlijk door een eigen indeling, kleuren, een achtergrond of afbeeldingen (stickers)

Voor groep:   6 ,7&8 

Dag en tijd: 10 maart 2021 van 14.15 tot 16.45u. 

Waar: Fioretti College Hillegom

Excursie naar bedrijven

Zoveel interessante bedrijven in je omgeving. Wil je wel eens binnenkijken met een groep of met je klas. Dat kan! Geef ons door bij welk bedrijf je wilt kijken of wat je wilt zien, en wij proberen het verder te organiseren. Kijk hier voor de partnerbedrijven.

Voor groep: 6 ,7&8 

Dag en tijd: In overleg

Waar: Op locatie bij bedrijven

Gastles op basisschool door bedrijf / leerlingen en docenten van het Fioretti

Een ventilator op zonne-energie, een ballon-auto, een spelletje solitaire. Er zijn nog veel meer voorbeelden van werkstukken die gemaakt worden als een bedrijf, VMBO leerlingen of VMBO docenten een gastles verzorgen bij jou op school.

Voor groep:  6 ,7&8 

Dag en tijd: In overleg

Waar: Basisschool