Ga naar de inhoud

Grote STO-quiz weer groot succes!

Jurre van der Spek van het Fioretti College Hillegom wint de STO-quiz!

Ben Kersten(l), directeur van het Fioretti College Hillegom is trots op zijn leerlingen. Presentator Tom Drukker (r) deelt de prijzen uit

Donderdag 18 november was het zover. In alle VMBO Scholen in de regio Haarlemmermeer en Bollenstreek-Noord zaten alle 2e klas leerlingen er klaar voor, precies om 12:00 uur: Dé grote STO-Quiz, live uitgezonden vanuit het Nationale Transport Museum in Nieuw-Vennep.

Het was een quiz met vragen over technische onderwerpen gelardeerd met interviews met collega’s die in technische opleidingen werken. Van het Fioretti College Hillegom was Peter van Fulpen, van Mobiliteit en Transport, onze vertegenwoordiger.

De roostermakers hadden de voorwaarden geschapen om de leerlingen tijdens de quiz in het startlokaal te laten blijven, de docenten werkten mee door van lokaal te wisselen en de quiz op het digibord te laten zien. Zo konden de leerlingen ongestoord op hun eigen laptop of telefoon meedoen. De leerlingen die vrij waren hadden alle informatie gekregen om thuis mee te doen. 

Een kijkje achter de schermen bij onze STO-HB partner Kris&Co, verantwoordelijk voor de technische kant van de productie

Tijdens de quiz hing er in alle lokalen waar de leerlingen deelnamen een sfeer van uiterste concentratie en gezonde spanning. En dat bleek niet voor niets. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar Jurre van der Spek van het Fioretti College Hillegom. En ook de derde plaats ging naar ‘ons’ want die werd gewonnen door Jelle van Polanen die zich tot het uiterste ingespannen om die prijs te bemachtigen. Grote klasse allebei!

Rayane Bougrine, Roos Seehausen, Jessica Lisowska, Nienke Caspers en Stan Verschoor deden het allemaal ook heel goed maar zij hadden vooral ook het geluk aan hun zijde omdat zij met het ‘Rad van fortuin’ dat zo nu en dan draaide tijdens de quiz,  tegoedbon wonnen met een flink bedrag.

In de nabespreking bleek dat het niveau van de vragen nog niet altijd was meegevallen. Des te knapper dus van Jurre en Jelle dat ze op punten hun prijzen hebben binnengesleept. Ook geen verkeerde prijzen dus.

Al met al zorgde Sterk TechniekOnderwijs voor enige opschudding in de school en enige focus op techniek. Ook dat kan geen kwaad want in de techniek kun je alles maken, en daar wordt iedereen blij van! 

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep