Ga naar de inhoud

PET online

Niet live vanwege corona? Dan online!

7 december 2021 was een bijzondere dag. Eigenlijk zouden de gehele dag door bussen met basisschoolleerlingen naar het Nova College, Hoofdvaart College en Airport College gereden worden. De leerlingen zouden daar workshops gaan volgen die door bedrijfsleven en alle betrokken scholen zouden worden verzorgd. Helaas gooit corona wederom roet in het eten.

Toch zat de organisatie niet bij de pakken neer. De vele basisscholen konden ‘gewoon’ digitaal aansluiten bij de online uitvoering van het Promotie Event Techniek. Nou ja, ‘gewoon’ de collega’s van het HVC en de betrokken producent hebben in korte tijd een fantastisch evenement neergezet waar zo’n 34 basisschoolklassen aan deel hebben genomen. 

Tijdens het online event werden de 7 werelden van Techniek belicht vanuit bedrijven in de regio. Het waren prachtige heldere verhalen over techniek en technische toepassingen in de praktijk. Bedrijven die hieraan meegewerkt hebben zijn: Van der Hulst Bouwbedrijf, Nobels, Scarabee, Jonkheer, MBO College Airport, Havatec en AVN. 

De leerlingen werden bij de les gehouden door een pakkende presentatie én een quiz waar ze als klas aan meededen. Maar daar bleef het niet bij. De leerlingen werden ook actief aan het werk gezet met de opdracht om ‘de langste knikkerbaan’ te maken. De techniek maakte het mogelijk dat we op verschillende scholen de knikkerbanen in beeld konden brengen en konden zien met hoeveel plezier, gedrevenheid en slimme technieken de leerlingen prachtige lange knikkerbanen maakten. Knikkerbanen die gefilmd werden om te testen en daarbij door kasten gingen, onder stoelen en banken door en op de juiste plaatsen gestut door alles wat voorhanden was. het was een feest om te zien.

Winnaar ‘Knikkerbaan’

De winnende klas voor het onderdeel ‘Knikkerbaan’ is geworden de St. Willibrordschool, groep 8, in Lisse.

Winnaar van de ‘PET-Online Quiz’
Groep 8 A van Het Mozaiek in Nieuw-Vennep (zie foto)

Van harte gefeliciteerd!

In de evaluatie bleek dat de leerkrachten ook zeker positief waren over deze activiteit. De techniek bleek eenvoudig en goed geregeld, het was erg leuk en interessant, techniek was goed onder de aandacht gebracht en het geheel was goed afgestemd op de doelgroep. Een pluim dus voor de technici, de inhoud en de presentatie.

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep