Ga naar de inhoud

Drone vliegen op het Fioretti College Hillegom

Drone-vliegen, je maakt wat mee, bij het Fioretti Hillegom

In de categorie ‘Workshops aan en voor collega’s’ was het op donderdag 9 december de beurt aan Kees Laan & Charles Trouwen. Kees & Charles hadden een prachtige workshop Drone-vliegen voor ons klaarstaan. Kosten nog moeite waren gespaard. En zoals jullie Kees & Charles kennen hadden ze tot in de puntjes de zaak voorbereid. 

We kregen eerst nogal wat achtergrondinformatie die zodanig in elkaar zat dat de liefhebber er een heel weekend, nee een hele week, mee verder kan. Zeer informatief, interessant en boeiend. En de meeste workshoppers gáán er mee verder.

Vervolgens lieten Kees & Charles ons hun speelgoed en professionele drones zien. Zelfs een demo met de meest indrukwekkende drone stond op het programma.

Het derde onderdeel bestond er uit dat we zelf een drone moesten maken. Gelukkig hadden Kees & Charles een bouwpakket voor ons klaarstaan waar iedereen uiteindelijk mee uit de voeten kon. De één had wat meer hulp nodig dan de ander maar het lukte iedereen. Kees wéét dat succeservaringen belangrijk zijn voor ons.

Minder succesvol was het vliegen met deze ‘lego-drones’, maar dat mocht de pret niet drukken.

En dus hadden Kees & Charles nog een vierde onderdeel voor ons in petto: Een wedstrijd met een goed vliegende drone om ‘in-huis’ mee te vliegen. Gelukkig mochten we eerst een tijdje oefenen. Met vliegen, vallen en opstaan lukte het iedereen om de drone een poosje te laten doen wat we wilden dat de drone zou doen. Maar, helaas hadden we het apparaat vaak niet helemaal onder controle. Daarbij moet gezegd dat Rudi Jacops de knoppen toch het beste wist te bedienen. Rudi zette zowel de eerste als de tweede plaats van de wedstrijd op zijn naam. 

Neemt niet weg dat alle deelnemers een prachtige middag hebben gehad en dat we allemaal een stuk wijzer zijn geworden van de mogelijkheden en vertrouwd om er zelf mee aan de slag te gaan. Namens alle deelnemers dank ik hier Kees & Charles voor deze prachtige ervaring.

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep