Ga naar de inhoud

Docenten bezoeken MBO College Airport

Bezoek MBO College Airport 18-11-2022: “Zeer indrukwekkend”

Op donderdag 18 november was het eindelijk zover. Al enkele jaren geleden hebben we vanuit het Fioretti College Hillegom de banden aangehaald met het ROC College Airport in Hoofddorp. (Sindsdien is deze MBO ook ‘aangesloten’ bij het STO project.) Dit MBO College, gewoon in onze directe omgeving, is relatief onbekend bij ouders, leerlingen én collega’s. Vandaar dat deze keer een flinke groep collega’s mee ging om te horen en te zien wat dit MBO te bieden heeft.

Men had een stevig en strak gecoördineerd voorlichtingsprogramma voor ons bedacht. We kregen van verschillende opleidingsmanagers steeds exact 6 minuten voorlichting over ‘hun’ opleidingsaanbod. Aangezien het ‘Airport’ voor een internationale werkomgeving – en voor de gehele regio – opleidingen verzorgt horen we klinkende namen als: Travel & Hospitality en Aviation Operations. Maar ook opleidingen Facilitaire Dienstverlening op alle niveaus, diverse Entree-opleidingen, Logistiek opleidingen, Steward/Stewardess, en Vliegtuigtechniek. Er blijkt een schat aan opleidingen te zijn en een goede individuele begeleiding. Bovendien allemaal opleidingen waarvoor werk gegarandeerd lijkt, ondanks de gevolgen van de corona crisis.

Na de intensieve verhalen over de opleidingen en het uithoren van elke manager met ’to the point’ vragen mochten we mee de gebouwen in om vooral de specifieke lokalen of werkplekken te zien. Dan weet je zo af en toe niet wat je ziet. Plotseling sta je in een ‘vliegtuig’ (die men ‘mock up’ noemt), bij een bagageband van Schiphol, op een bagage platform, in een ‘Immersive Room’ (een soort simulatieruimte waar men ook acteurs inzet) en tenslotte in een ware vliegtuighangar met talloze grotere en kleinere toestellen waar de studenten onderhoud aan (leren) doen. Ook de ruimte met enorme vliegtuigmotoren sprak tot de verbeelding en werd als ‘zeer indrukwekkend’ ervaren. 

Al met al was het een leerzame en plezierige middag en werden we voorzien van de nodige informatie om thuis nog eens door te nemen inclusief een prachtig boek over de geschiedenis van de school. Ik heb alleen maar tevreden collega’s gezien en zag allerlei gedachten door de lucht zweven, van mogelijkheden tot inspiratie van leerlingen tot concrete adviezen om een opleiding te gaan volgen. Één collega bekende zelfs te willen omscholen. Of ze inmiddels heeft ingeschreven …. we zullen het spoedig weten denk ik

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep