Ga naar de inhoud

Ouders beleven zelf PPO

Ouderavond Fioretti College Hillegom in teken van ‘Beleef zelf de Praktische Profiel Oriëntatie’

Beleef zelf een les Praktische Profiel Oriëntatie M&T’ 

In de serie ‘Beleef zelf …’ voor ouders, ontvingen op 1 november de collega’s van M&T zo’n 22 ouders. Het was een drukte van belang in het M&T lokaal en alle zeilen werden bijgezet om de ouders een zinvolle avond én een praktische avond te laten beleven. Peter, Marcel, Ronald, Jeffrey en Gerrit verzorgden elk een korte workshop. De ouders gingen aan de slag met koelvloeistof, een band verwisselen, verlichting repareren, compressie-meten en ze kregen een voorlichting over de wijze waarop de leerlingen door de theorie – en praktijklessen begeleid worden. Om de 20 minuten wisselden de ouders van plek en van docent.

Tijdens de koffie en na afloop sprak ik verschillende ouders. Deze avonden blijken een ‘schot in de roos’. De ouders zijn unaniem in hun lof voor de docenten en hun respect voor het vak/profiel. Ook de opleidingen en de ervaring van de docenten werd geroemd en bovendien was men heel blij met de wijze waarop de docenten hun enthousiasme uitstralen en uitspreken over hun vak. Ik denk er net zo over maar dit waren de woorden van de ouders. En dat is toch mooi om te horen over je collega’s. “Als mijn kind thuiskomt vertelt hij niet zoveel, maar op een bepaald moment moet er toch gekozen worden. Nu weet ik er tenminste ook iets van en kan ik het gesprek beter aangaan.” 

Ouders terug in de (praktijk) schoolbanken

Een mooie avond was ‘t, donderdag 30 september 2021, in de praktijkruimte van Bouw Wonen en Interieur (BWI). Leerkracht Bas Kaptein ziet terug op een waardevolle en gezellige bijeenkomst met 16 ouders van leerlingen uit de onderbouw. Doel van de avond was om de ouders te laten ervaren wat hun kind ervaart tijdens de lessen PPO zodat zij hun kind (beter) kunnen begeleiden bij hun beroepskeuze.

Welnu, de opgekomen ouders hebben een goede indruk gekregen van wat BWI aan de leerlingen van Fioretti 
Hillegom te bieden heeft. Al werkend aan het maken van de houten puzzel “De Turkse Knoop” kregen zij
informatie over de wijze van onderwijs geven, de keuze profielen en de vervolgopleidingen. Bas Kaptein
en zijn collega’s zijn er graag  een avondje voor terug naar school gekomen.

Contact-informatie

STO Haarlemermeer / Bollenstreek-Noord, Contactpersoon: Hans Luijk
h.luijk@dunamare.nl

Deelnemers

Stichting Iris

Stichting Fioretti Teylingen

Dunamare Onderwijsgroep